Wie we zijn

Het Preventieplan voor medewerkers in zorg en welzijn is een initiatief van Stichting IZZ, FWG Progressional People en PGGM.
VWS MEVA subsidieert het preventieplan.

In totaal gaan 18 zorg- en welzijnsorganisaties in de regio’s Noord-Nederland, Limburg en het merendeel van Noord-Holland aan de slag met het preventieplan. Deze organisaties uit verschillende branches zijn geselecteerd op advies van RegioPlus.

Over de initiatiefnemers

Stichting IZZ heeft ruim 410.000 leden en is opgericht en wordt aangestuurd door werkgevers en werknemers in de zorg. Samen maken ze zich sterk voor een gezonde zorgsector en een gezonder Nederland. Als belangenbehartiger van mensen in de zorg wil IZZ de gezondheid en inzetbaarheid van mensen in de zorg verbeteren. Dat doen ze met het Gezond werken in de zorg programma en met de IZZ Zorgverzekering: de eigen zorgverzekering van mensen in de zorg die wordt uitgevoerd door de zorgverzekeraars VGZ en CZ.

FWG Progressional People is hét advies- en onderzoeksbureau dat zorgorganisaties helpt bij vraagstukken rondom het werken in de zorg. Met een dynamisch functiewaarderingssysteem, gedegen onderzoek en deskundig menselijk advies. Daarnaast dragen ze bij aan het beter benutten of ontwikkelen van de capaciteiten, kwaliteiten en talenten van de mensen in de zorg. Zowel individueel als in teamverband, zodat ook zij toekomstproof en met plezier aan het werk zijn. Met de diepgaande kennis en brede expertise helpen we de zorg vooruit.

PGGM is een coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie zonder winstoogmerk. Als pensioen- en vermogensbeheerder en bestuursadviseur geeft zij uitvoering aan haar maatschappelijke opdracht: zorgen voor een goede oudedagsvoorziening van 4,4 miljoen deelnemers. Per 31 december 2022 beheerde PGGM wereldwijd EUR 228 miljard aan lange termijnpensioen-kapitaal voor haar klanten. Voortgekomen uit en verbonden met de sector zorg en welzijn, ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners – innovatieve voorzieningen ten behoeve van arbeidsmarktvraagstukken in deze sector. Vanuit ledenorganisatie PGGM&CO ondersteunt zij 764 duizend actieven en gepensioneerden met een achtergrond in zorg en welzijn. Voor dit onderzoek hebben PFZW en Vernet arbeidsmarktdata beschikbaar gesteld. Uiteraard binnen de kaders van de AVG.

De partners

Partners van het preventieplan zijn VWS MEVA en RegioPlus.

Het preventieplan wordt uitgevoerd in samenhang met bestaande initiatieven en programma’s om verzuim in zorg en welzijn te verlagen. En wordt gebruik gemaakt van de bestaande landelijke en regionale infrastructuur.

Daarnaast is binnen het preventieplan gebruik gemaakt van data verstrekt door Intrakoop

 

De deelnemers

Op advies van RegioPlus zijn er 18 zorg- en welzijnsorganisaties in diverse branches geselecteerd die aan de slag gaan met het preventieplan. Deze organisaties zijn geselecteerd in drie regio’s: Noord-Nederland, Limburg en het merendeel van Noord-Holland. Cosis, het Martini Ziekenhuis, De Hoven, Maastro, Envida, Nobamacare, Mondriaan Stichting en Kwadrant Groep nemen o.a. deel aan deze pilot.

 

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom het preventieplan? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media.

Volg ons op:  

Privacy

Cookies

© 2023 Preventieplan